Hvad er lyden af én hånd der rækker ud?

kr. 169,00

Digte

Kategori:

Beskrivelse

Hvad er lyden af én hånd der rækker ud? af Cecilie Lolk Hjort

Dette er en usædvanlig digtsamling. I stedet for at finde inspiration i sit eget liv har Cecilie Lolk Hjort nemlig valgt at interviewe andre og skrive digte fra deres synspunkt. Det kan måske kaldes en slags lyrisk ghostwriting, eller skuespil på skrift. Ligesom journalistiske artikler er digtene blevet sendt til godkendelse hos respondenterne og skrevet om eller i nogle tilfælde helt skrottet, hvis de ikke følte sig korrekt gengivet. Ud over det har forfatteren også lagt nogle selvbiografiske digte ind. Dermed kan læseren være med til at vurdere, om man kan kende forskel på hovedstolen og en gåtur i andres sko. Spørgsmålet bag bogen er, hvorvidt – og hvordan – vi kan forstå hinanden godt nok til at tale på hinandens vegne.

Samlingen er delt op i fem dele, der hver knytter sig til en bestemt livsoplevelse. Der er ingen særlig grund til, at netop disse emner er valgt – det har fulgt forfatterens tilfældige nysgerrighed. Bogen tilstræber ikke at skabe et repræsentativt billede af noget, bryde med fordomme eller komme med indspark i nogen debatter. Formålet har været at skabe digte, der dyrker den indsats, vi alle på daglig basis gør for at forstå hinandens verdener.

Udkommer d. 11/11/2022.

 

Om forfatteren

Cecilie Lolk Hjort er digter og kortprosaist. Hun debuterede i 2006 med den fiktive brevsamling Små eksplosioner – breve fra Josef, og siden da har hun eksperimenteret med mange forskellige lyriske formater – bl.a. bogobjekter, poetiske leksika, og en litterær udstilling. Ved siden af sit forfatterskab driver hun hjemmesiden konstantskrift.dk, hvor forskellige forfattere skriver live i fællesskab. I 2021 debuterede hun som oversætter med Knald af amerikanske Richard Siken (engelsk titel Crush).

Et gennemgående tema i forfatterskabet er spørgsmålet om, hvordan ens perspektiv på livet påvirkes af, hvem og hvad man er. Mange af værkerne afsøger spændingerne mellem vores forsøg på at nå hinanden og vores behov for at holde fast i os selv. Inspirationen findes især i naturen, i identitetspolitikken, og i terapiens verden.

 

Hader

Yderligere information

Titel

Men det var ikke Katinka

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Hvad er lyden af én hånd der rækker ud?”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *